Wat als je je droombaan verliest?

Je hebt je droombaan. Er is geen vuiltje aan de lucht. En dan ineens… BAM. Corona. Je verliest je baan en je moet gedwongen op zoek naar wat anders.

Maar hoe doe je dat? Als je werkelijk geen idee hebt wat voor werk nog meer bij je zou kunnen passen?

Je leest het hier!

Ik deel graag het verhaal van Twiggy met je. Twiggy (38 jaar) haalde in 2005 haar HBO diploma (Toerisme). Daarna heeft zij altijd in de reisbranche gewerkt, met onwijs veel plezier: ze zat volledig op haar plek. Vorig jaar was er geen vuiltje aan de lucht. En toen… Corona. Na een paar spannende maanden verloor Twiggy uiteindelijk haar baan. Ontzettend oneerlijk. En verdrietig.

Maar.. het is haar gelukt om in vier maanden tijd een nieuwe baan te bemachtigen! Eentje die zeker net zo leuk is als de baan die ze had. In een totaal andere branche: namelijk in een bibliotheek!

Voor de kerstvakantie had ik de laatste afspraak met Twiggy. En omdat haar verhaal zo inspirerend is, heb ik haar gevraagd of ik haar tips & tricks mag delen. Omdat ik denk dat dit zo waardevol is voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Dat mocht!

De drie gouden tips van Twiggy lees je hier
👇🏽

  1. Neem de tijd
    ‘Op het moment dat je je baan verliest dan is de neiging heel groot om gelijk op zoek te gaan naar vacatures. Maar omdat je niet goed weet wat je zoekt, werkt zo’n zoektocht frustrerend. Laat angst niet overheersen, maar neem de tijd om uit te vogelen wat je precies wil. Laat je daarbij niet afleiden door anderen die aan je vragen hoe het solliciteren gaat, hoe goed bedoeld ook’.
  2. Zoek hulp bij het vinden van ander werk
    ‘In mijn vak was geen werk meer te vinden. Wat nu? Ik kwam daar niet uit. Je zit vast in je eigen bubbel. Je hebt iemand nodig die helpt om breder te kijken, omdat je dat zelf niet ziet. Het loopbaantraject heeft me daarbij geholpen. Toen ik meer inzicht kreeg, kwam ik de juiste vacatures tegen’.
  3. Verdiep je in het ‘vak’ solliciteren
    ‘Solliciteren gaat nu heel anders dan 15 jaar geleden. Verdiep je daarin en kies daaruit de tips & tricks die voor je werken.

    Er is veel concurrentie en als je uit een andere branche komt, kun je niet putten uit je werkervaring. Dan is het heel belangrijk dat je jouw vaardigheden goed kent, dit weet te koppelen aan de functie en voorbeelden kunt benoemen hoe jij in het verleden met die vaardigheden verschil hebt gemaakt. Verder heb ik mijn motivatiebrief anders opgesteld: ik heb vooral benadrukt hoe ik de oplossing ben voor het probleem van de werkgever. Door deze insteek te kiezen, heb ik als het ware het sollicitatiegesprek geregisseerd. Dit wekte namelijk nieuwsgierigheid op. En omdat ik goed hierover nagedacht had bij het schrijven van de motivatie, kon ik het goed verwoorden tijdens het gesprek. Een goede voorbereiding is alles!’

Je hebt het super gedaan, Twiggy! Bedankt dat ik je tips mocht delen en ik wens je heel veel succes met je nieuwe baan! 🤩

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×