Werkdagen met een gouden randje

‘Mam, weet je. Van al die leuke dagen, zoals de Efteling en m’n verjaardagsfeestje. Weet je wat ik daar mee doe? Daarvan maak ik allemaal foto’s in m’n hoofd. Zodat ik ze altijd weer kan terugkijken. Sommigen zijn alleen nog aan het downloaden…’

Dit zei Isa toen we ons vanochtend aan het aankleden waren. ‘Grappig Ies, ik doe dat ook altijd!’ ‘Oh, dan is dat zeker iets voor vrouwen…’😂 Dat kleine droppie! Die stiekem hele mooie dingen zegt!

Want ze slaat daarmee een gigantische spijker op de kop.

Ik volg op dit moment een traject om mijn ondernemerskills te ontwikkelen. Een onderdeel van dit traject is dat ik mag inzoomen op mijn eigen WHY. (Je WHY beschrijft waarom JIJ doet wat je doet) Op zich voor mij niks nieuws, aangezien ik dit in ieder loopbaantraject wel aanraak bij mensen. Maar om dit zelf weer eens te doen, is echt wel weer even goed.

Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe?

Het sparen van mooie momenten. Daar zit het ‘m voor mij in. Ik zie het leven als een collectie van dagen met gouden randjes. Ik gun dit iedereen en ook mezelf.

Ik maak er ook mijn keuzes op. ‘Gaat deze keuze me (werk)dagen met gouden randjes opleveren? Ok, let’s goooo!’

Betekent dit alleen maar zonneschijn en feest? Oh nee. Zeker niet! Maar ook van verdrietige momenten kun je dagen met gouden randjes maken. Voor mij gaat dat dan over aandacht voor elkaar en delen met elkaar. Zien wat iemand nodig heeft.
En proberen om vanuit positiviteit de ellende wat lichter te maken. Maar ook bij jezelf stil staan wat een dergelijke situatie jou brengt en wat je kunt leren. Ook dat is goud.

In mijn werk als loopbaancoach werkt dit voor mij ook als een dikke stimulans. Dan gaat het dus om de werkdagen met gouden randjes. Ik help anderen om hierin de juiste en bewuste keuzes te maken.

Wat vindt iemand heel tof om te doen?
En waarom is dat?
Waarvan gaan ogen stralen?
Wat geeft voldoening?
En wat kun je dus blijkbaar heel goed?
Waar zit je invloed en wat houdt je (nog) tegen?

Dit zijn voor mij de mooiste puzzels om te leggen! Omdat werk een groot onderdeel is van het leven. Als je full time werkt, zie je je collega’s meer dan je eigen gezin. Nou ja, als er geen Corona is en je niet thuis werkt dan😉. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je het naar je zin hebt. Anders is dat zo zonde van je tijd.

Dus ga voor die gouden randjes.
Maak van je werkend leven een feest!
Ik feest met je mee🥳

Liefs, Josée

PS. Deze foto is afgelopen zaterdagavond gemaakt op het strand. Waar we gingen bbq-en met de buurtjes en m’n zus & zwager en uiteraard alle kids erbij. Zelfgemaakte pannenkoeken, bodyboarden in de duinen, kletsen en gezelligheid. Een mooie om toe te voegen aan m’n verzameling! ☀️

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×