Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!
👇🏽

Afgelopen februari nam ze contact met me op. Haar contract werd niet verlengd. WW kon ze aanvragen, maar daar zag ze erg tegenop. Het voelde als falen.

Een nieuwe baan zoeken. Alweer! Voor haar de 2e keer in 4 jaar. Ontzettend balen. En een flinke deuk in haar zelfvertrouwen.

Nu wilde ze het anders aanpakken. In plaats van zoeken naar een baan om een baan te hebben, ging ze op zoek naar een baan die haar energie zou geven. Met perspectief. En waar ze gewaardeerd zou worden.

Want dat had ze zo gemist! Haar vorige leidinggevende was een draak. Maar wat? En hoe? Ze had geen idee. Via internet kwam ze terecht op de website van Waanzinnig Werk. En toen ontving ik een mail.

Het werd maart. Die WW uitkering had ze aangevraagd. Corona gooide echter roet in het eten. Alles stond stil.

Ondanks dat startten we met een Werk Boost traject en voerden we mooie gesprekken en deed ze ijverig alle oefeningen. Er vielen kwartjes. Een beroepenscan gaf de doorslag!

Maar de vacatures waren er niet. Een achtbaan van emoties en onzekerheid. Hoe vind ik werk in deze periode? En wanneer? Nu alles stil ligt?

Het werd mei en het Werk Boost traject hadden we inmiddels afgerond. Ze had genoeg handvatten om zelf aan de slag te gaan. Een paar weken hadden we geen contact. Totdat ze langs de Waanzinnig Werkplaats fietste net toen ik uit het raam keek. Ze zwaaide. ‘Dit is geen toeval!’ appte ze me gelijk. Ik heb een vacature op het oog bij jou in de straat! Het kan niet anders dat dit ‘m gaat worden, ik voel het!’

Nadat ze contact had gehad met de vacaturehouder, sleutelden we samen aan een motivatiebrief. Een sollicitatiegesprek volgde. Maar helaas… de baan kreeg ze niet. Ze stond perplex. En ik eigenlijk ook. Want de match leek te mooi om waar te zijn. Neem contact op met de organisatie en vraag om feedback, was mijn advies. Daar ging ze over nadenken.

Einde verhaal zou je denken. Maar nee!

Want ze heeft contact opgenomen. Om feedback te vragen op haar sollicitatie. Ze heeft zich kwetsbaar opgesteld door aan te geven dat ze haar afwijzing oprecht niet begreep. Dit leverde haar een gesprek op. Ze was welkom om onder het genot van een kop koffie hier over te praten. En dat ging ze zeker doen. Zo stoer!

Tijdens mijn vakantie ontving ik een app van haar. Met ontzettend goed nieuws.

Ze is alsnog aangenomen! 🥳

Weliswaar in een andere vorm dan de oorspronkelijke vacature. Maar toch… Ze heeft een nieuwe baan! Eentje die onwijs goed bij haar past! Wat een succesverhaal.

Wanneer ik voortaan uit mijn raam kijk, zal ik haar regelmatig voorbij zien fietsen. Met haar vrolijke lach. En dan kan ik niet anders dan ontzettend trots op haar zijn!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×