Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en over een weekje ben ik er weer. Ik was fit en gezond. Zat in een lekkere vibe. En omikron is een milde variant. Piece of cake. Dacht ik toen. 

Jammer joh! Want waar de een last heeft van milde klachten, liep dat bij mij even anders. Dat weekje, dat werden er vier. Waarin koorts, flinke benauwdheid en hoofdpijn zich afwisselden. Sindsdien gaat het gelukkig steeds een beetje beter, maar fit? Nee, nog niet heel erg. 

Wat zo raar is! Omdat ik mijn lijf niet herken. Mijn hoofd wil op zich wel, maar mijn lijf werkt niet mee. Dat is gewoon moe. En wil uitrusten. Midden op de dag kan mijn batterij ineens op zijn.

Dit maakt dat ik het nog steeds rustig aan moet doen en in kleine stapjes moet denken. Dat is wennen! Want waar je normaal gesproken denkt van nou, ik zet nog ff door.. dat gaat nu dus niet. Daar kom je niet mee weg. Nee, sterker nog: je krijgt ‘m terug. En hoe! Een dikke ‘I told you so…’ van je lijf. En dan ben je weer terug bij af. 

Rete-frustrerend natuurlijk. Aangezien stilzitten niet mijn ding is. Maar daardoor zag ik al snel in dat een dikke pas op de plaats nodig was nu. Dus ben ik braaf gaan luisteren. Een fysiotherapeut helpt me om mijn weg hierin te vinden, zodat ik de juiste afwegingen kan maken. Erg fijn!

Gelukkig gaat het nu steeds een beetje beter. Ben weer aan het werk. Ook dat in kleine stapjes en met veel rustmomenten, maar ik ben heel blij dat dat lukt! Af en toe heb ik een mindere dag, maar door de tips van de fysio kan ik daar nu beter mee dealen. 

Een mooie les in luisteren naar je lijf dus. En accepteren dat het soms gewoon is zoals het is. Dat nee ook een antwoord is en dat je mag loslaten. En dat juist als je dát kunt accepteren en toelaten, het herstellen zoveel makkelijker gaat.

Dus lijf, Ik ga dat blijven doen! Dat luisteren. Dat is een deal die ik met je maak. Van jou heb ik er maar één en daar ben ik zuinig op. En alle lessen die ik nu leer, neem ik mee. Pinky promise. 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×