OP NAAR 2021: LESS IS SO MUCH MORE!

Daar istie weer! De jaarlijkse terugblik. Ieder jaar doe ik dit. Rond oud & nieuw even stil staan. Bij het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het komende jaar. Dat voelt voor mij altijd als een nieuw begin. Een blanco pagina. Net als een nieuw, leeg schrift vroeger op school. Daar kon ik ook intens blij van worden 😀

Wat is er allemaal gebeurd? Nou, dat is dus veel! 😅 En ik denk dat heel veel mensen dat herkennen. Want jongens, even serieus.. wie had in januari verwacht dat de wereld zo in de ban zou zijn van een virus? Toen was het nog een gevalletje ergens in China. Werkelijk geen idee dat dit zo’n impact zou hebben! En dat het vergeten van je mondkap in het najaar een serieuze reden zou gaan zijn om terug te rijden van de winkels naar huis. Om dat ding op te halen. Het is me twee keer overkomen. Tot nu toe.

Omgaan met verandering. We hebben daar flink mee mogen dealen dit jaar! Persoonlijk stond dit jaar ook in het teken van het verlies van mijn schoonvader. Dat is gewoon heavy shit. Vroeg of laat gaan we hier allemaal een keer mee te maken krijgen, maar oh wat had ik het graag gezien dat dat pas over een hele lange tijd zou zijn. Het laat weer zien dat je als mens gewoon niet overal controle over hebt. En dat het leven echt NU is.

Was 2020 dan een verloren jaar? Oh nee, zeker niet!

Op het gebied van werk mag ik zo dankbaar zijn. Een hoogtepunt is absoluut de sleutel van mijn eigen spreekruimte op de Singel. Die kreeg ik op 1 februari en ik had toen werkelijk niet verwacht dat ik dit jaar al zoveel mensen zou mogen verwelkomen op deze fijne plek!

Ik volgde een business & soultraject bij Soulworx waardoor ik meer heb geleerd over ondernemen. Heel waardevol en veel kennis opgedaan.

Daarnaast heb ik veel gezellige kopjes koffie en thee gedronken met andere zzp-ers. Gave mensen die hetzelfde in het leven staan. Inspiratie en creativiteit to the max! Heerlijk.

2020 stond ook in het teken van het ontdekken van de online wereld. Coachen via een scherm, een live webinar geven voor 180 kijkers, online workshops geven, een webinar hosten met Erik Scherder, een podcast opnemen.. I did it! Soms met klotsende oksels maar ok. Dat hoort er ook gewoon bij. Het mag ook spannend zijn. Toch blijf ik erbij: er gaat niks boven live contact. Zonder scherm.

En wat heeft het jaar me nog meer gebracht?

In een notendop:

  • Ik heb 210 km hardgelopen. Ik. Die in 2019 hardlopen niet leuk vond. Met dank aan Evy!
  • Nederland is een prima vakantieland. Texel, Limburg.. we waren er. En overnachten in een tent bovenop een heuvel met windkracht 8 is niet eng. Dat is avontuur
  • Ik heb ervaren wat vertragen inhoudt en wat het oplevert. Voelt goed en ik wil niet anders meer. Echt niet! Less is so much more
  • Daardoor veel qualitytime met de kids! Waar ik echt van genoten heb zijn de simpele dingen. Samen fietsen, skaten, koken, wandelen. Het zijn de kleine dingen die eigenlijk het mooist zijn
  • Thuiswerken in combi met thuisonderwijs is niet te doen. Daar valt geen positieve draai aan te geven. Het is horror. Punt.

Op naar 2021!

Er staan weer leuke dingen op de planning! Naast de mensen die gaan starten met een traject bij Waanzinnig Werk, ben ik ook bezig met een nieuwe website. Dat wordt heel mooi en tof, daarover later meer! En natuurlijk het Waanzinnig Werk programma dat ik aan het finetunen ben 🙌🏽

Verder blijf ik goed voor mezelf zorgen. Door focus te houden en op mijn intuïtie te blijven vertrouwen. Dat leverde me in 2020 veel mooie dingen op en daar ga ik lekker mee door.

Oh ja, en minder online shoppen, dat is ook een goeie. Nou ja, bewuster. Door de lockdown ontpopte zich dit de laatste tijd tot nieuwe hobby. En ook al steunde ik de lokale ondernemers hiermee en hield ik de economie zo ook draaiende.. Het is niet ok.

Wat zijn jouw intenties voor het nieuwe jaar? Welke dromen heb je? En wat laat je liever achter? Mooie vragen om over na te denken! Het helpt je om focus aan te brengen in wat je wil bereiken. Dat doet het voor mij althans. Werkt voor jou wat anders, dan is dat natuurlijk dikke prima. Ieder z’n ding.

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling! Support de horeca-locals door je borrelplanken en oliebollen daar te bestellen, wees lief voor elkaar en proost om 00.00 uur dat 2021 maar een geweldig jaar mag worden! 🍾🥂 Met hopelijk meer knuffels.

Tot in 2021!

Liefs, Josée

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×