Passie voor dieren met je werk combineren? Het kan!

Zojuist sprak ik een gelukkige Samantha. Ze heeft voor zichzelf een situatie weten te creëren wat klopt en dat geeft haar een heleboel rust.

Maandagochtend. Deze week begon ik met een online gesprek met Samantha. Een jaar geleden nam ze contact met me op. Ze werkte als facilitair medewerker bij een gemeente. Ze had het naar haar zin, maar iets knaagde er. Zou er meer zijn? Ze wist al dat ze diep van binnen graag met dieren zou willen werken. Maar hoe maak je die stap? Moet je dan weer een hele opleiding volgen? Is er wel werk in te vinden? En wat als het het toch niet is?

Graag deel ik dit succes verhaal met je. Want het is Samantha gelukt!

Vorig jaar in mei is ze begonnen met het Werk Boost traject bij Waanzinnig Werk. Wat ze diep van binnen al wist, werd daar bevestigd: werken met dieren dat zou ze graag willen. Tijdens het traject heeft ze de mogelijkheden onderzocht. Maar ook kwam ze erachter dat haar huidige baan ook nog steeds prima past. Hoe nu verder?

De perfecte oplossing voor haar: haar huidige baan heeft ze nog steeds. Maar daarnaast werkt ze nu als vrijwilliger op de meldkamer bij de Dierenambulance!

Ze is het gesprek aangegaan met haar leidinggevende over haar kwaliteiten, waardoor ze in haar huidige baan zich meer kan richten op datgene wat haar energie geeft. Daarnaast heeft ze kunnen regelen dat ze een paar uur per maand minder werkt, zodat ze ook kan werken bij de dierenambulance.

Zojuist sprak ik een gelukkige Samantha. Ze heeft voor zichzelf een situatie weten te creëren wat voor haar klopt en dat geeft haar een heleboel rust.

Ik vroeg haar wat ze als tip wil meegeven aan alle mensen die in hetzelfde schuitje zitten als waar zij in zat. Komt ie!
👉🏽 ‘Durf uit je comfortzone te stappen, ook al kan het best eng zijn. En denk vooral in mogelijkheden. Als iets niet kan, wat kan er dan wel?’

Wat ik heel knap vind van Samantha is dat ze het lef heeft gehad om haar ambities hardop uit te spreken en dat ze zelf oplossingen heeft bedacht die ze heeft voorgesteld bij zowel de dierenambulance als bij haar leidinggevende. Super Samantha! Ik ben trots op je 🤩

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×