En dan is het eind december. Tijd om weer terug te kijken en vooruit te kijken. Zoals ik ieder jaar doe. 2018. Man, wat heb ik veel nieuwe dingen gedaan dit jaar! Het was het jaar van het ontstaan van Waanzinnig Werk. En het jaar dat ik de burgemeester aan het knippen en plakken kreeg!

Nieuwe dingen doen. Mensen die mij een beetje kennen, weten dat dit een trigger voor mij is. Want daardoor ontdek en leer je onwijs veel. Door al die nieuwe dingen die ik heb gedaan afgelopen jaar, weet ik nog beter waar mijn kracht zit. En waar niet. Zo tof! Energiek, enthousiasme, puzzelen. Het zijn de woorden die ik iedere keer terugkreeg. Die bij mij horen en waar ik verschil mee maak. En die ik zelf steeds meer zie en waardeer.

Ook op een ander vlak heb ik mezelf beter te leren kennen. Ik heb geleerd wat ‘lief zijn voor jezelf’ precies betekent en hoe je dat doet. En dat toevalligheden echt niet bestaan. Dat is een prachtige les! Een hele wijze, dat ook. Soms echt niet leuk. Maar wel heel waardevol. Ik heb me suf gereflecteerd. En nu is het tijd om alles te laten bezinken en vanuit daar weer verder te gaan.

Verder te gaan naar 2019, waar het voor mij mag draaien om focus, rust en genieten. En alles wat ik heb geleerd gaat me helpen om me hierop te richten.

Nog even terug naar 2018.

Even wat hoogtepunten op een rij.

Ik denk aan het opzetten van Waanzinnig Werk (zoooo tof!). En al die gave sessies die ik heb mogen doen. Oefeningen die ik zelf bedacht heb. En de stappen die mensen daardoor zetten. Zo. Gaaf..

Ik denk aan New York in 48 uur met Esther. Een bizarre trip. Zoveel gelopen, gezien en gedaan in 2 dagen tijd. Hoe leuk om dit met mn lieve zus te doen.

Ik denk aan het begeleiden van de teamsessies van Alblasserdam, de workshops over Ontmoeten en Verwonderen voor gemeenteraden en burgemeester, Personal Branding op de TU Eindhoven en voor het ACE netwerk. Ik, die vroeger zeven kleuren scheet voor spreekbeurten.. I did it! En ik vond t leuk!!

Ik denk aan de mooie en lieve mensen die ik heb leren kennen privé en zakelijk.

Ik denk aan het event De Meester in je Werk week in november. De opening met Bibian Mentel en de workshops die ik zelf mocht geven.

Ik denk aan de Sint en 5 pieten die op visite kwamen bij ons thuis.

Ik denk aan de tripjes naar Mykonos (eigenlijk Mykoniks…Het is echt niet het nieuwe Ibiza mensen! In ieder geval niet het Ibiza dat ik ken) Noordwijk, Ibiza, Boekelo..

Al de mooie zomerdagen. Wat waren het er veel! Vliegtuigen spotten met de buuf, de BBQ’s en de tuinbadjes.

Een geweldige vakantie in Frankrijk met zn viertjes. Glamperen met een hoop gezelligheid in mooie natuur.

Kerst met een complete familie. Met aanhang. Zoals kerst hoort te zijn.

Efteling, in de zomer én in de winter. Ik hou van de Efteling.

Zoveel hoogtepunten! Ik besef me dat ik een enorme lucky bastard ben. Iedereen om me heen is gezond en doet het goed. De kindjes groeien nog steeds lachend op. Af en toe een struggle, maar dat mag. Dat is ook het leven, en aan ons als ouders om ze daar goed in te begeleiden door vooral vertrouwen te geven.

In 2018 heeft het voor mij wel heel erg om werk gedraaid. Als je je openstelt dan komt het op je af heb ik geleerd. Dat heb ik geweten! Zo erg dat ik zelf de balans even kwijt was in het najaar. Ambities en het leven met een jong gezin: een ingewikkelde combi. Ik heb me gek gepuzzeld om alles voor elkaar te krijgen. En het lukte iedere keer. Dankzij een geweldig vangnet van ouders, schoonouders en natuurlijk Arne. Maar dit is niet meer wat ik wil. Dat gaan we anders doen.

En verder had ik zelf te maken met lichamelijke ongemakken. Een hardnekkige schouderblessure waardoor het sporten op een lager pitje kwam te staan. Hierdoor sluit ik het jaar minder fit af dan hoe ik m begon. Beetje balen, want ik voel me gewoon beter als mn lijf fit is. Dus daar ga ik ook weer mee aan de slag.

Op naar 2019! Wat neem ik mee? Zoals ik al zei: 2019 mag voor mij het teken staan van rust en focus. En dan begint het jaar top, want… per 1 januari heb ik een vaste aanstelling bij het SCD als loopbaancoach! De duidelijkheid die ik hiermee krijg geeft rust. Heerlijk. Dit heb ik bereikt door dicht bij mezelf te blijven en de dingen te doen waar ik happy van word. En dit hardop uit te spreken. Dit neem ik dus zeker mee. En ik moedig iedereen aan om dit te doen!

Vertragen. Ik heb altijd haast. En dat zit me steeds meer in de weg. Ik heb geleerd dat vertragen voor mij een sleutel is. Door de tijd te nemen, kan ik meer verdiepen, dingen met aandacht doen, en ren ik mezelf niet voorbij. Dus, de lat minder hoog, ruimte in mn agenda houden en eerst afwegen voordat ik heel hard en spontaan JA! roep… (wat zo moeilijk is want ik vind gewoon allemaal zo leuk..)

Weer lekker sporten! M’n schouder werkt weer mee. Dus ik kan het cardioboksen weer oppakken. Twee keer in de week, in combi met gezond eten. Goed voor mn koppie en voor mijn lijf.

De verbouwing van de zolder. ‘Rust in mijn huis is rust in mijn kop’. Ik roep het regelmatig. En ik kan zo niet opruimen. En met twee lieve kleine rommelmakers in huis (en 2 grote) is dit dus een ding. We gaan op de zolder twee grote slaapkamers maken, waar de kids allebei een grote ruimte krijgen voor hun speelgoed. Daaag autootjes, puzzelstukjes, lol-onderdelen op de vloer, onder de bank, in de vaatwasser engazomaardoor…

Focus op de dingen en de mensen die mij energie geven. Ik heb veel mooie gesprekken mogen voeren met mensen. Mensen die het beste met mij voor hebben en hetzelfde in het leven staan. Waar ik van heb geleerd en die mij inzichten hebben gegeven. Mensen die met mij meedenken en feedback geven. Met maar 1 doel: mij helpen in de dingen die ik doe en de stappen die ik zet. Zo fijn.

Genieten! Die neem ik uiteraard weer mee. Dit jaar staan al weer mooie tripjes op de planning. Ibiza houden we erin, vier dagen met de meiden. Of we nou slapen, stappen of luieren. Het is sowieso feest! En een andere prachtige trip: Indonesië met zn viertjes. Op bezoek bij mijn vader die alle plekken gaat laten zien aan Isa en Mads waar hij is opgegroeid. Mooi en bijzonder. Ik ga mooie herinneringen maken.

En verder.. ik kijk uit naar alle mooie dingen die ik mag gaan doen en waar ik, op mijn manier, verschil in mag gaan maken.

2019, ik ben er klaar voor. Zin in jou!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×