HOE VIND JE LEUK WERK?

Hoe vind je leuk werk?

Dat was een vraag die mij een jaar of acht bezig hield. Ik wist het niet.

Inmiddels was ik al een paar jaar aan de slag en had ik verschillende banen gehad. Als accountmanager, als intercedent. Op zich best leuke banen. Ik had leuke collega’s, genoeg afwisseling. Maar had ik het ‘Yes, dit is het!’ gevoel? Nee.

Ik had daarvoor de opleiding Vrijetijdsmanagement afgerond. Een HBO studie, lekker breed, zodat ik daarna nog alle kanten op kon. Ik heb mezelf dat zo vaak horen zeggen in die tijd. Maar dat gebrek aan focus was nu een enorm blok aan m’n been.

En terwijl ik in mijn omgeving allerlei mensen stappen zag zetten, vol trots over hun werk hoorde praten, begon het bij mij steeds harder te knagen. Ik wil dat ook! 🙄

Maar hoe? Hoe doe je dat, werk vinden dat goed bij je past? Mij is het gelukt en ik kan je vertellen hoe!

En eigenlijk is het heel simpel: de eerste stap die onwijs essentieel is: Jezelf goed leren kennen! En dan heb ik het over vragen als: Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je als geen ander? Waar dient jouw ideale werkplek aan te voldoen?

En dat is iets wat vaak overgeslagen wordt. En waar je in de schoolbanken te weinig over leert. Heel zonde, want hoe ga je iets vinden, als je niet weet wat je zoekt? 🤔

Dus! Aan de slag met je zelfkennis! En ik kan je vertellen dat dat ontzettend leuk is en het je heel veel inzichten en aha! momentjes oplevert, waar je je hele leven profijt van hebt.

Want als je jezelf goed in beeld hebt en weet wat je wilt, kun je focus aanbrengen in je zoektocht naar werk. Dan weet je goed wat voor banen goed bij je passen en op welke functietitels je kunt zoeken op Indeed of LinkedIn. Dan kun je een bewuste keuze maken voor een vervolgstudie. Dan weet je wat voor werkomgeving het beste bij je past.

Herken je dat knagende gevoel? Dan weet je nu wat je te doen staat!

Want hoe fijn is het om je werkdagen door te brengen op een plek waar je met veel plezier naar toe gaat en dingen mag doen waar je voldoening uithaalt. Daar word je een veel blijer mens van en dat is voor thuis ook leuk.

Dus hup, aan de slag met je zelfkennis! En laat dat nou precies zijn waar Waanzinnig Werk je mee kan helpen. Hoe? Check m’n website 👉🏽 http://www.waanzinnigwerk.nl

Hoe vind je leuk werk?

Dat was een vraag die mij een jaar of acht bezig hield. Ik wist het niet.

Inmiddels was ik al een paar jaar aan de slag en had ik verschillende banen gehad. Als accountmanager, als intercedent. Op zich best leuke banen. Ik had leuke collega’s, genoeg afwisseling. Maar had ik het ‘Yes, dit is het!’ gevoel? Nee.

Ik had daarvoor de opleiding Vrijetijdsmanagement afgerond. Een HBO studie, lekker breed, zodat ik daarna nog alle kanten op kon. Ik heb mezelf dat zo vaak horen zeggen in die tijd. Maar dat gebrek aan focus was nu een enorm blok aan m’n been.

En terwijl ik in mijn omgeving allerlei mensen stappen zag zetten, vol trots over hun werk hoorde praten, begon het bij mij steeds harder te knagen. Ik wil dat ook! 🙄

Maar hoe? Hoe doe je dat, werk vinden dat goed bij je past? Mij is het gelukt en ik kan je vertellen hoe!

En eigenlijk is het heel simpel: de eerste stap die onwijs essentieel is: Jezelf goed leren kennen! En dan heb ik het over vragen als: Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je als geen ander? Waar dient jouw ideale werkplek aan te voldoen?

En dat is iets wat vaak overgeslagen wordt. En waar je in de schoolbanken te weinig over leert. Heel zonde, want hoe ga je iets vinden, als je niet weet wat je zoekt? 🤔

Dus! Aan de slag met je zelfkennis! En ik kan je vertellen dat dat ontzettend leuk is en het je heel veel inzichten en aha! momentjes oplevert, waar je je hele leven profijt van hebt.

Want als je jezelf goed in beeld hebt en weet wat je wilt, kun je focus aanbrengen in je zoektocht naar werk. Dan weet je goed wat voor banen goed bij je passen en op welke functietitels je kunt zoeken op Indeed of LinkedIn. Dan kun je een bewuste keuze maken voor een vervolgstudie. Dan weet je wat voor werkomgeving het beste bij je past.

Herken je dat knagende gevoel? Dan weet je nu wat je te doen staat!

Want hoe fijn is het om je werkdagen door te brengen op een plek waar je met veel plezier naar toe gaat en dingen mag doen waar je voldoening uithaalt. Daar word je een veel blijer mens van en dat is voor thuis ook leuk.

Dus hup, aan de slag met je zelfkennis! En laat dat nou precies zijn waar Waanzinnig Werk je mee kan helpen. Hoe? Check m’n website 👉🏽 http://www.waanzinnigwerk.nl

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×