Tijd is geld. Vrije tijd is goud

De laatste dag van 2019.

Online zie ik iedereen terugblikken en zijn of haar ‘best of nine’ delen. Altijd leuk om te lezen! Ook ik blik terug. Het hele jaar reflecteer ik me suf eigenlijk😅 Maar het einde van het jaar is toch net wat anders. Een soort afsluiten van een hoofdstuk en met een nieuwe bladzijde beginnen.

In plaats van 9 momenten, wil ik graag mijn allermooiste les van 2019 met jullie delen: De waarde van tijd.

Naast alle mooie hoogtepunten, stond 2019 voor mijn familie ook in het teken van verdriet. Op een manier die ik nog niet eerder heb meegemaakt. We hebben in juni afscheid moeten nemen van mijn zwager, die maar 42 jaar mocht worden. Yep, door die K-ziekte. Na 4 maanden kon hij niet meer. Onvoorstelbaar hoe snel die ziekte toe kan slaan.

Het leven kan dus écht zomaar voorbij zijn. En dat heeft mij zoveel wijzer gemaakt. Een heel puur besef wat de waarde van tijd is. En hoe kwetsbaar tijd is. Want tijd is schaars. En je hebt er geen controle op. Iedere minuut die voorbij gaat, komt niet meer terug. Er is alleen nu.

Dat maakt dat ik veel bewuster keuzes maak hoe ik tijd besteed. In 2020 ga ik bijvoorbeeld ouderschapsverlof opnemen. Zodat ik meer tijd met de kids heb. Ze zijn maar zo kort klein! Mijn zwager kan dat niet meer. Ik wel.

En die tijd die ik aan werk besteed, wil ik goed besteden. De dingen doen waar ik écht blij van word en waarde toevoeg. Met wie ik ben. Daar zit geluk. Mijn les: niet overal meer gelijk JA opzeggen. Ik kijk kritischer naar vragen en projecten die op me afkomen. Zeg nee als het niet goed voelt.

Dat ziekte-en sterfproces, daar heb ik veel van geleerd. De gesprekken met mijn zwager, met name op het einde. De gesprekken met mijn zus en vader. Dat alles in essentie liefde is. En hoe fijn ik het vond om daar dan in te kunnen bijstaan. Hoe humor kan verlichten. Hoe veerkrachtig kids zijn. Blijkbaar kan ik dit ook.

Dit alles maakt dat ik me rustiger voel en beter voor mezelf zorg. Want ook al heb ik geen invloed op de tijd. En of het me gegund is mijn hele leven gezond te blijven, weet ik niet. Waar ik wel invloed op heb: gezond leven en de juiste keuzes maken. Sporten, gezond eten, voldoende slapen, minder prikkels.. Ik ben wel van plan om gezond en happy minimaal honderd te worden namelijk😉

Dus dat neem ik mee naar 2020: tijd is geld, vrije tijd is goud!

Wat ik iedereen toewens: wees zuinig op je tijd. En jezelf. Maak de juiste keuzes waar je happy van wordt, haal eruit wat erin zit en wacht niet te lang.

Zo. Nu op naar de oliebollen. Want af en toe vreselijk ongezond doen mag ook😉

Fijne jaarwisseling lieve mensen! 😘

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×