Van baalbaan naar droombaan

We gaan weer aan het werk. De vakantieperiode is voorbij. Hoe is dat voor jou? Sta je te stuiteren om weer te gaan? Leuk om je collega’s weer te zien? Is het met frisse tegenzin? Of zie je er eigenlijk als een berg tegen op? Heb je geen zin. Maar dan ook ECHT geen zin.

Vakantie is vaak een moment van bezinning. Je hebt rust, tijd om na te denken en je bekijkt zaken met afstand. En dan kan het gaan knagen. Het gevoel dat je stiekem liever iets anders wilt. Of dat het anders moet.

Ok. Maar hoe dan? Grote kans dat je je dat afvraagt. Je baan is dan wellicht niet heel leuk, maar hee.. het salaris is ok. Je collega’s ook. Brood moet er op de plank komen. En je zekerheid ga je toch niet loslaten? Wie betaalt je hypotheek dan? Ik werk om te leven, niet andersom…

Kom op! Werk is zo lang een groot onderdeel van je leven. Hoe zonde is het dat jij die kostbare tijd besteed aan werk waar je op leegloopt? Terwijl je veel beter tot je recht kan komen. En er zelfs energie van krijgt!

Ik weet het. Het roer gooi je niet zomaar om. Het zijn kleine stappen die je zet, die uiteindelijk leiden naar een grote stap. Of wellicht wel een sprong! Jij bent de enige die dit kan veranderen. Maar hoe dan?

Het begint bij jezelf goed leren kennen. Wie ben je precies, waar ben je goed in, waar krijg je energie van en wat wil je? Welke voorwaarden stel jij aan de ideale baan? Vragen die niet zomaar te beantwoorden zijn. Je kunt boeken lezen, internet afstruinen, goede gesprekken voeren met familie, vrienden of collega’s etc. Heb je weleens aan een loopbaantraject gedacht?

Tijdens een loopbaantraject vind je, door het doen van oefeningen, antwoorden op de bovenstaande vragen. Het levert een boel zelfkennis op! Waardoor je uiteindelijk op eigen houtje een bewuste stap kunt maken. Eentje die geheel bij jou past.

En wat kost dat dan? Een loopbaantraject is niet gratis. Maar weet je dat er steeds meer werkgevers zijn die hun medewerkers aanmoedigen een loopbaantraject te volgen en bereid zijn om een gedeelte of het gehele traject te vergoeden? En mocht je het traject uit eigen zak moeten betalen: een loopbaantraject is aftrekbaar van de belasting.

Er bestaan veel goede loopbaancoaches die allemaal hun eigen aanpak hebben. Indien je interesse in een loopbaantraject hebt is het goed om je te oriënteren. Een fijne klik met een loopbaancoach is essentieel om een loopbaantraject te laten slagen.

Dus.. wat ga je doen? Met lood in je schoenen weer aan de bak? Of ga je een stap(je) zetten?

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan een kijkje op m’n website. Of neem contact met me op voor een vrijblijvende afspraak. Gratis. Voor niks. Noppes. Ik sta je heel graag te woord. En jij hebt je eerste stap gezet 😉

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×