DE WERELD OP Z’N KOP

Week 3 van het thuiswerken. Langzaamaan beginnen we er hier thuis aan te wennen. Aan het nieuw ritme van het gezin. En aan elkaar. Want dat is wat er door deze Corona ellende gebeurt: het leven staat ineens op z’n kop. Wat in januari nog een ver van je bed show leek, is nu de realiteit. En we hebben ermee te dealen.

Het leven op z’n kop. Alle dagelijkse dingen die zo gewoon leken, zijn ineens totaal anders: het ochtendritueel, de reistijd naar je werk, het thuiskomen, het sportuurtje op zaterdag, wekelijks bezoekje aan opa en oma, activiteiten van de kids. En dat geeft onrust, want al deze dagelijkse patronen geven je houvast. En nu is het zoeken met elkaar.

Nu de weken vorderen, lijkt het alsof de wereld vertraagt. De dagen beginnen op elkaar te lijken. Op straat lijkt het iedere dag zondag. Het is stil. Voorspelbaar. En nieuwe patronen ontstaan. Wat ik stiekem ergens ook wel kan waarderen. Want ook al is het ontzettend saai zonder de feestjes, borrels en gezellige uitjes, vind ik het heel fijn dat de ratrace waar we normaal gesproken in zitten, even is gestopt. Die lege agenda maakt het leven wel ineens rete-overzichtelijk! En er is tijd! Waardoor m’n badkamer blinkend schoon is, en de keukenkastjes uitgemest. Wat dat aangaat is de Corona timing perfect in combi met de voorjaarsschoonmaak 😅

En geniet ik onwijs van de tijd met de kids. Nu we zoveel thuis zijn met elkaar, maken we er gewoon het beste van! Samen skaten, taarten bakken, lekker wandelen, thuisbioscoop. De tijd wordt ons gegeven, dus we nemen het ervan.

Naast een schoon huis & quality time kan die tijd je ook ruimte geven. En een crisis kan je doen realiseren waar het je echt om gaat. Want ineens besef je wat al die dingen, die je normaal gesproken heel vanzelfsprekend vindt, je verrekte veel waard zijn. Gezondheid. Vrijheid. Ergens een borrel drinken. Iemand een knuffel kunnen geven.

Het kan zijn dat er nu er minder afleiding is en de onrust die je wellicht voelt, er vragen bij je opborrelen. Wezenlijke vragen, waar je normaal gesproken, door de waan van de dag, niet de ruimte hebt om over na te denken. Waar sta ik in mijn leven en in mijn werk? Ben ik daar tevreden over? Wat zou ik anders willen? Vragen, waar je meestal niet zomaar een antwoord op hebt.

Als je dit herkent, daag ik je uit om deze periode te gebruiken om hiermee aan de slag te gaan. Lees boeken, kijk filmpjes op internet of documentaires bv op Netflix, of volg een online programma, bijvoorbeeld bij Waanzinnig Werk (ik heb een tof programma voor je klaar staan met leuke oefeningen, videocalls & whatsapp chats! 😉) Laat je inspireren!

Benut de tijd die je nu gegeven wordt. Dan heeft deze hele ellendige situatie, je in ieder geval ook iets goeds gebracht.

Succes lieve mensen! Blijf gezond en wees lief voor elkaar😘

Met dank aan @rijshouwerfotografie en Dhr & mw fotografie voor het maken van de 📸

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×