VAN RATRACE NAAR SCHILDPADDENRACE

Nieuwe gewoonten!

Na 8 weken vooral thuis te zijn geweest, is er sinds deze week ineens meer vrijheid. Kids vandaag weer naar school, kappers open, sporten gaat weer beginnen. We starten langzaamaan weer op. Wat ik heerlijk vind is dat ik al m’n lieve vrienden en familieleden weer meer zie! Want die heb ik stiekem echt gemist. Tuurlijk waren er de videocalls en de appjes. Maar het is toch anders.

En aan de andere kant. Heel eerlijk. Ik moet ook echt wel wennen. Want wat aan de ene kant dodelijk saai was, bracht aan de andere kant ook iets waar ik eigenlijk al een langere tijd naar op zoek was. Simplicity, vertraging en veel minder prikkels. En nu ik heb ik ervaren wat dat met me doet, wat het met ons gezin doet en dat ik daar een veel leuker mens van word, hoop ik dat ik het vast kan houden. Ik ben namelijk veel effectiever! Hoe top is dat!

Ik wil die ratrace niet meer. Liever een schildpaddenrace of zo. Ja, ik ben er zelf bij. Ik weet het. En ja, het is mijn eeuwige challenge omdat ik nou eenmaal een hoofd vol ideeën heb en graag wil ervaren. En toch.. er is nu iets veranderd. Wat eerst altijd een voornemen was, daar heb ik nu van mogen proeven! En het smaakt naar meer.

De afgelopen weken heb ik dingen anders gedaan die me helpen. En het leuke is, ik heb er zelf invloed op om het anders te blijven doen! Zoals:

  • De dag beginnen met hardlopen. Ik ben het leuk gaan vinden. Geen verre toestanden hoor, maar een half uurtje. Want dat wat ze zeggen over hardlopen, dat er een geluksstofje aangemaakt wordt. Dat is echt zo. Nee ik ren echt niet als een blije hippie met bloemen in m’n haar rond. Eerder als een astmatisch paard in halve galop, maar daarna… ja, dan voel ik energie en ben ik een blij ei!
  • Qua werk: activiteiten die ik op een dag doe anders verdelen. En op tijd stoppen zodat ik tijd heb om (gezond!) te koken en gezellig met z’n allen te eten. Er is morgen echt weer een dag. Goh..
  • Legere agenda, en meer m’n gevoel laten spreken. Word ik ergens blij van? Dan doe ik het. Voelt het even niet ok? Dan niet. De lat hoeft niet altijd hoog. Ik mag ‘m best af en toe pakken om er even op te leunen.

Voor mij persoonlijk gaat het dus vooral om een andere indeling van tijd. Op zo’n manier dat het voor mezelf en ook voor anderen leuk is. En bewust keuzes maken wat ik met die tijd doe. De dingen die ik doe (coachen & begeleiden, programma’s en events ontwikkelen, workshops geven) vind ik nog steeds heel leuk om te doen! Maar focus is fijn. Om deze reden ben ik drie weken geleden gestart met een soul & business programma om dit voor mezelf vorm te geven. Wat zo rete-interessant is! Maar daarover later meer.

Hoe zit dit bij jou?
Wat neem jij mee uit deze periode? Wat wil jij graag vasthouden? Ik ben benieuwd!

Liefs, Josée

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×