Hij gaat naar Amerika..!!

‘Life begins at the end of your comfort zone’

Dit is het motto van mijn broertje Jorg (23).

Aanstaande vrijdag vertrekt hij naar Amerika om daar voor drie maanden op een zomerkamp als Camp Counselor te werken via de organisatie CCUSA. Camp Jewell in de staat Connecticut, daar is hij de komende tijd te vinden! Een ontzettend gaaf avontuur en met mijn ‘loopbaancoachbril’ op ben ik erg nieuwsgierig hoe hij erop gekomen is om dit te gaan doen. Tijd voor een goed gesprek op het strand in Scheveningen waar hij zojuist heeft gebeachvolleybald (zijn grote hobby).

13248444_1104072606282168_3006242745507404308_o

Vertel ’s Jorg, hoe ben je tot de keuze gekomen om dit te gaan doen?

Er zit een stukje geschiedenis achter. Toen ik nog op het MBO Sport en Bewegen zat, toen kwam de organisatie via wie ik nu naar Amerika ga (CCUSA), langs op school om een presentatie te houden. Het leek me toen heel vet, alleen was ik toen zelf erg gericht op het volleybal. Ik was toen 17 jaar en wilde in de zomer gewoon lekker beachvolleyballen. De zomers erna zagen hetzelfde eruit. Een jaar geleden dacht ik nog eens terug aan de presentatie en ik merkte dat ik nog steeds enthousiast was. Ik was net gestopt met een HBO studie, omdat het niet was wat ik ervan verwachtte. Een vriend van mij had ook in Amerika op zo’n soort camp gewerkt en van hem hoorde ik mooie verhalen. In september start ik met de studie HALO (leraar lichamelijke opvoeding) aan de Haagsche Hogeschool en dit sluit hier goed op aan. Dit alles ertoe geleid dat ik me heb aangemeld en dat ik ben aangenomen.

Wat ga je precies doen daar?

Ik ga twee soorten dingen doen.  Ik ga werken als Camp Counselor: dit houdt in dat ik kinderen de hele dag begeleid. Daarnaast word ik ook ingewerkt om ingezet te worden op de sportactiviteiten. Verder zal ik veel beachvolleybaltrainingen gaan geven. Dit doe ik al een tijd op Scheveningen en hier heb ik dus ervaring in. Vorig jaar ben ik ook in Spanje geweest om daar volleybaltraining te geven aan mensen die  op beachvolleybalkamp waren.

Waarom past het werken als Camp Counselor bij je?

Ik vind het heel tof om mensen iets te leren, het maakt voor mij niet uit of dit kinderen of volwassenen zijn. Dat je een bepaald plan daar achter hebt of idee en dat ze daardoor ervaren dat iets beter gaat en daardoor ook beter gaan spelen en dat als succes ervaren. Dat stukje succesbeleving, dat vind ik heel tof om te zien bij mensen. Helemaal bij kinderen, daar zit nog zoveel meer energie en emotie achter. En verder, ik ben met sport opgegroeid, ik heb een sportopleiding gedaan en ik ga naar een land dat altijd op mijn bucketlist stond. Werken op zo’n camp in Amerika, daar valt voor mij alles op z’n plek.

Wat verwacht je ervan?

Ik verwacht dat ik in een hele dynamische omgeving terechtkom, waar ik veel ga ontdekken door de verschillende activiteiten en verschillende leeftijdsgroepen. Het zullen lange dagen worden. Het zal echt niet altijd even makkelijk zijn, maar ik denk dat het wel werk is waar ik heel veel voldoening uit ga halen en veel van mezelf kan geven. Als iedereen er daar zo instaat, weet ik zeker dat het een hele toffe ervaring gaat worden.

Wat denk je geleerd te hebben als je het vliegtuig weer instapt in augustus?

De Engelse taal natuurlijk! Daarnaast flexibel zijn, je komt in een andere omgeving. Dit vraagt om aanpassing aan de omgeving, taal en cultuur. En ook in het schakelen op een dag door de verschillende activiteiten waar ik op ingepland word. Het overbrengen van een dosis enthousiasme! Dat natuurlijk ook. De kinderen komen op kamp als een soort vakantie, jij bent daar diegene die moet enthousiasmeren. Dit vraagt om out of the box denken en creatief zijn en proactief zijn. Ik denk dat ik dat in mijn rugzakje mee ga krijgen. En zelfstandigheid. Je staat er alleen voor, je bent in een heel ander land. Ik ga het ontdekken!

Wanneer is het voor jou een succes?

Het is een succes als kinderen zeggen als ze thuis komen: Pap mam, wat ik nou heb meegemaakt! Dit was zo’n tof kamp en mijn camp begeleider was zo stoer! Als het aan mij ligt ga ik volgend jaar weer als hij er ook weer is’. Als de kids dit zeggen, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Persoonlijk: als ik het naar me zin heb en als ik kan leren. Als het me lukt om in het Engels iemand iets te leren, dan is dat voor mij een groot succes.

Gaaf Jorg, ik vind het zo stoer dat je dit gaat doen! Doe je wel een beetje voorzichtig? Ja, zus…😉

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×