Niets doen is ook iets doen :)

Vakantie! Het is zover, mijn vakantie is aangebroken. Drie weken even helemaal los en niets doen. Nou ja.. ik ga wel iets doen, maar geen ‘moet’ dingen. De komende weken is mijn agenda is nagenoeg leeg. En in plaats van twee weken vrij (wat ik al jaren doe) staan er nu dus drie op de planning! 3 hele weken! Wat een cadeau.

En dat is fijn! Want ik merk dat ik best moe ben na een drukke periode. Als werkende moeder is het niet altijd makkelijk om alle ballen in de lucht te houden. Ballen die je het liefst sky high wil gooien, maar ook weer graag op wil vangen. Ik ben toe aan rust. En daar is vakantie voor toch? Uitrusten en opladen? Dus dat ga ik doen.

Voorheen bestonden mijn vakanties altijd uit heel veel afspraken en ‘moetjes’, zoals opruimklussen. Ik dacht altijd dat dat mij rust gaf. Maar nu merk ik dat ik daardoor eigenlijk helemaal niet echt uitrust. Dus ga ik het ook niet doen.

Een lege agenda is voor mij een nieuw fenomeen. Ik ben er een kei in om mijn tijd altijd in te vullen. Bijkletsen met vriendinnen en oude bekenden. Afspraken voor Waanzinnig Werk. Verjaardagen. Sporten. Lunch hier, borrel daar. En dit is mijn offline leven. Online ben ik ook best een bezige bij. En zo ga ik maar door. Kortom: ik zit nooit stil. Nooit! En dat is niet erg. Want het is ook gewoon wie ik ben. En het geeft me ook energie, inspiratie en veel blijheid. Maar soms is het gewoon even too much.

En de opruimklusjes. Die bewaarde ik altijd voor de vakantie. Het herindelen van mijn bestekla bijvoorbeeld. Of de speelgoedkast van de kinderen uitmesten. O ja, ook de kledingkast. De zolder weer eens leeghalen, aangezien mijn opruimstrategie al jaren is: we knallen het wel op zolder. Opruimen, nee daar ben ik niet zo goed in. En dat vind ik eigenlijk onwijs jammer, want een opgeruimd huis geeft me ook zoveel rust! Juist daarom gebruikte ik mijn vakantie ook vaak om als een malle door het huis te gaan. En dan was het ook echt opgeruimd. Voor twee weken. Maar was ik tot rust gekomen? Niet echt.

Ik ga het dus anders doen. Of eigenlijk, ben ik al aan het doen. Ik ben namelijk aan het ontspullen geslagen. Want hoe minder spullen, hoe minder je hoeft op te ruimen. En het zorgt voor overzicht. En dat zorgt weer voor rust! Daarnaast hebben we sinds een paar weken weer hulp in het huishouden. Deze dame poetst ons huis in drie uur zo ontzettend schoon, dat krijg ik in een dag niet voor elkaar. Wat een blinkend huis doet met mijn gemoedstoestand, is niet te beschrijven. Een geschenk, ze is mijn nieuwe BFF. Dus poetsen, dat hoeft deze vakantie ook niet!

Wat me verder ook helpt: gewoon accepteren. Wanneer je twee kleine kinderen hebt, kan je huis er gewoon niet uitzien als de omslag van de VT Wonen. Speelgoed onder het tv meubel, Nutella vingers op de muur..het hoort er gewoon bij. Deal with it.

Geen volle agenda, opruimklussen en poetsdoeken deze vakantie. Wat ik wel ga doen? Gewoon even niets. Luieren, lummelen en dutjes doen. Mijn horloge gaat af en m’n mailbox gaat op slot. Even geen gas erop, maar gas eraf. Niks op de planning verder en als ik iets ga ondernemen, doe ik het omdat ik er op dat moment blij van word. En omdat het dan ook gewoon kan. O ja, en heel veel ijsjes eten. Dat ga ik wel doen. Tot rust komen, ik denk dat het me zo wel gaat lukken. Zodat ik over een paar weken weer helemaal opgeladen ben. Wedden dat ik dan de ballen dan weer met gemak in de lucht gooi en vang? Met twee vingers in m’n neus 😉

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×