Het is zover! Ik ben begonnen. Met de opleiding Post HBO Loopbaancoaching. Inmiddels ben ik twee volle weekenden naar Amersfoort gecrosst, heb ik kennis gemaakt met m’n cursusgenoten, die ook allemaal gezellige vakidioten zijn en ben ik volop met de materie bezig. Ik vind het heerlijk! Al die nuttige informatie, boeiende onderwerpen en het oefenen, oefenen, oefenen. En oefenen.

Spiegel

Een goede loopbaancoach word je door ook jezelf goed onder de loep te nemen. En yep, ook daar ben ik mee gestart. Het is soms best spannend om in de spiegel te kijken. Je denkt het spiegelbeeld wel te kennen, en toch ineens zie je weer iets anders.. 🤔

Valkuil

En ja, daar istie weer! Die gezellige valkuil. Iets met liever grote stappen zetten, dan kleintjes. Teveel hooi op je vork nemen en alles willen doen, want ‘ja, het is allemaal zo leuk..!!’ Dat in combinatie met liever geen nee zeggen, maakt dat ik zo af en toe best een grote kuil graaf voor mezelf.

Ondernemendheid 

Dit weekend heb ik geleerd dat hier een hele mooie kwaliteit tegen over staat: Ondernemendheid. Iets wat blijkbaar met neonletters boven m’n hoofd geschreven staat en mij nooit écht opgevallen is. Niet in de spiegel althans. Het blijkt dat dit een kwaliteit is die ik al van heel jongs af aan heb. En dat klopt eigenlijk wel. Kruipen heb ik een soort van overgeslagen, lezen kon ik in groep 2. Altijd op zoek naar iets nieuws.

Balans

Tegenover ondernemendheid staat  voor mij ‘Pas op de plaats’. Aan mij nu de taak om voor mezelf daar de balans in te vinden. En als ik heel eerlijk ben, klinkt dat erg fijn op dit moment. Wat rust in de tent en mezelf die rust gunnen.

Focus

Dus hier ga ik mee aan de slag! Door focus aan te brengen in m’n drukke leventje. Door wat vaker nee te zeggen en beter naar mijn lijf te luisteren. Door in te zien dat af en toe stilstaan mag, en dat dat juist vooruitgang biedt. En door minder ballen in de lucht te houden. Die ik daardoor waarschijnlijk ook veel hoger kan gooien!

Werk aan de winkel dus. M’n eerste bankhangavondje heb ik zojuist ingepland en een afspraak daarvoor afgezegd. Hoppa. Op naar de beste versie van mezelf!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

On Topic

Ook interessant

Positieve zelftest

Corona. Begin februari deed ik een zelftest. Positief. Ach ja.. Wie niet in deze tijd hè? Join the club! En hup! Die quarantaine in en

LEES VERDER »

Solliciteren in corona tijd

Wat heeft een raam te maken met solliciteren? Je leest het hieronder. Een succesverhaal wat ik graag met jullie wil delen!👇🏽 Afgelopen februari nam ze

LEES VERDER »
×